Esu

Esu – Prejetje osebnega Esuja je lahko posamezniku v veliko pomoč, ne glede na to, katera oriša je njegov varuh. Posvetitev oz. blagoslovitev energije, specifične za posameznika, mu lahko odpre možnosti za uspeh in ljubezen v življenju. V veliki meri lahko zmanjša tudi številne življenjske nesreče.

Esu predstavlja energijo, ki odpira vrata novim projektom v najširšem pomenu besede. V Ifa kontekstu predstavlja posrednika med nebom in zemljo, energijo, ki je prisotna preden se karkoli prične.

Ko posameznik prejme osebnega Esu – ja, prejme potencial za vse obstoječe možnosti. Glede na to, da ima vsakdo od nas specifično energijo in usodo, je priprava in izdelava Esu-ja popolnoma prilagojena vsakemu posamezniku.

Na prastari način se v Esu-ja vtisne energija osebne življenjske poti, doda se morski pesek vseh svetovnih oceanov…. Po tem se izvede prastari proces aktivacije Esu-ja.
Esu se prejme za celotno življenjsko obdobje. Predhodno je potrebno opraviti Life reading, kjer se določi energija življenjske poti.